top of page

Nörolojik Rehabilitasyon (Fizik Tedavi) Nedir?

Vücudunuzun düzenli ve bağımsız hareket edebilmesi için beyninizden söz konusu bölgeye sinyaller taşınması gerekir. Bu sinyaller, istenen etkiyi elde etmek için merkezi sinir sisteminiz (MSS) ile periferik sinir sisteminiz arasında hareket eder. MSS'de hasar oluştuğunda, bu sinyaller hedef bölgelerine ulaşmaz. Ekibimiz özel nörofizyolojik teknikler kullanarak bu hareketleri tekrar mümkün kılan sinyalleri iletir ve hareketliliğinizi maksimuma çıkarır.

Nörolojik Rehabilitasyon

Sonuçlar durumunuza ve prognozunuza göre değişiklik gösterse de Harmony nörofizyoterapi hizmetlerimizi rutin olarak alarak nöral sinyallerin doğru iletimini sağlamaya yardımcı olabilirsiniz. Nöronlarınız yeniden büyüyebilir, ancak bunu diğer vücut dokularınızdan daha yavaş yaparlar. Harmony Nörolojik Fizyoterapi, yeni yollar oluşturmak için tekrarlayan hareketler ve egzersizler kullanır.


Nörolojik Fizyoterapi Hizmetleriniz Nasıl Çalışıyor?


Harmony Nörolojik fizyoterapi hizmetlerimizi kullanmayı seçerseniz, ilk seansınız durumunuzun tam bir değerlendirmesini içerecektir. Bu ilk değerlendirmenin ardından, kişisel hedefler belirlemek için sizinle birlikte çalışacağız. Fizyoterapistlerimiz, Konsantrik Rehabilitasyona gelen her kişinin farklı sonuçlar aradığını bilir. İlk randevunuzdan itibaren, istediğiniz hedeflere ulaşmak için sizinle birlikte çalışacağız.


Her Nörofizyoterapi seansı, Nörolojik Fizyoterapi konusunda eğitim almış bir profesyonel tarafından yürütülür. Her oturumda, ilerlemenizi izleyecek ve hedeflerinizi buna göre yeniden düzenleyeceklerdir. Başarı şansınızı en üst düzeye çıkaracak şekilde evde tekrarlayan egzersizler yapmanız istenebilir.


Nöroloji Fizik Tedavi

Nörolojik Durumlara Örnekler


Beyin Kanaması - Beyindeki Pıhtılar Felçler, nörolojik işlev bozukluğunun çok yaygın bir nedenidir. Çok çeşitli faktörlerin herhangi birinden kaynaklanabilirler, ancak asıl olan beyne giden kan akışının bloke edilmesidir, bu da etkilenen bölge kanın taşıdığı oksijen ve besinlerden ne kadar uzun süre mahrum kalırsa beyin dokusunda hasarın artmasına neden olur. . Yaralanmanın nerede meydana geldiğine bağlı olarak, hareket kaybı, geçici felç veya konuşma veya koordinasyon güçlüğü meydana gelebilir.


Beyin hasarı - Beyniniz, motor beceriler ve koordinasyon dahil olmak üzere varlığınızın her yönünü kontrol eder. Olağanüstü bir iyileşme kapasitesine sahiptir, ancak yaralanmanın boyutuna bağlı olarak, bu iyileşme sürecinin ayrılmaz bir parçası bir fizyoterapisttir. Herhangi bir beyin hasarının oluşumu, beynin hangi alanlarının etkilendiğine bağlı olarak oldukça değişkendir ve bir dizi motor işlev bozukluğunu içerebilir.


Serebral Palsi – CP aslında motor fonksiyon açısından engellere neden olan bir dizi farklı motor durumu tanımlayan şemsiye bir terimdir. Serebrum bu koşullardan etkilenir ve hamilelik ile üç yaş arasındaki herhangi bir noktada beyin gelişimi sırasında hasar görür. Bu bozukluklar, fizyoterapisti ilgilendiren postüral ve hareket güçlükleri gibi çeşitli semptomlarla ortaya çıkma eğilimindedir. Diğer teşhis belirtileri arasında algısal zorluklar ve iletişim sorunları yer alır.


Nöroloji Fizyoterapi Hizmeti Yalova

Kronik ağrı - Kronik ağrının birçok nedeni vardır, ancak nedeni ne olursa olsun kalıcılığı son derece düşüktür. Geleneksel ağrı kesicilerin başarısız olduğu durumlarda, bir fizyoterapist ağrınızın nedenini izole edebilir ve tıbbi masaj, akupunktur, mobilizasyon, hidroterapi veya elektroterapi dahil olmak üzere emrindeki bir dizi teknik kullanarak tedavi edebilir.


Demans - Demans, yaşlı nüfus arttıkça ülkede giderek daha fazla insanı etkileyen bir hastalıktır. Beynin dejeneratif bir bozukluğu olan demansın hoş olmayan etkilerinden biri koordinasyon ve motor fonksiyon kaybıdır. Bir fizyoterapist tam olarak nerede yardıma ihtiyacınız olduğunu değerlendirebilir (bu, herkesi farklı şekilde etkileyeceği için önemlidir). Hem genel sağlığınızı hem de bağımsızlığınızı geliştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Bunu hem hareket açıklığınızı artıracak egzersizler sunarak hem de ev ortamınızı değerlendirip ihtiyaçlarınıza göre ayarlayarak yapacaklardır.


Parkinson hastalığı - Parkinson, beynin bir bölümünün kademeli olarak dejenerasyonuna yol açan Dopamin adı verilen belirli bir nörotransmiterin eksikliğidir.


Substantia Nigra - Bu, hastalık ilerledikçe kötüleşen ve ince motor kontrol ve koordinasyon kaybına neden olan bir titreme ile sonuçlanır. Fizyoterapi bu alanlarda yardımcı olabilir.


Omurilik Yaralanması - Omurilik yaralanmaları, muhtemelen en iyi bilinen ve en korkulan sonuçlara felce yol açabilir. Omuriliğiniz, beyinle birlikte, mesajları beyinden vücutta gitmeleri gereken yere iletmekten sorumlu olan merkezi sinir sisteminizi oluşturur. Fizyoterapi, omurilikten sonra kaybolan işlevselliğin geri kazanılması için hayati önem taşırken, ne kadar başarılı oldukları yaralanmanın boyutuna ve semptomlarına bağlıdır.


MS (Multipl Skleroz) - Gullian Barre - Nöropati ve diğer tüm nörolojik bozukluklar


Nörolojik Fizyoterapist

En Uygun Yöntem Nörofizyoterapi


Nörolojik Rehabilitasyonda, Nörofizyoterapi seanslarınız için kliniğimize gelmenin her zaman uygun olmadığını biliyoruz. Gerektiğinde müşterilerimize mobil hizmetler sunmak için çalışıyoruz. Sonuç olarak, hareket kısıtlamaları evinizden çıkmanızı engellediğinde nörolojik fizyoterapiye erişememe konusunda endişelenmenize gerek yok.


Hala evde Nörolojik Fizyoterapi nasıl yapılır diye düşünüyorsanız buraya tıklayarak video gösterimimizi izleyebilirsiniz.


Size özel tedavi programlarımızdan yararlanmak ya da genel sağlık durumunuzu öğrenmek için ücretsiz ön değerlendirme fırsatından yararlanın. Detaylı bilgi için +90 226 814 20 78 numaralı telefonu arayabilir veya buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page